Üdvözöljük a WeTravel-en

Mi, a WeTravel csapata, elkötelezettek vagyunk a természet és kaland iránt, és hiszünk abban, hogy az utazás az élet egyik legértékesebb élménye. Célunk, hogy segítsünk Önnek felfedezni azokat a kincseket, amelyeket a természet rejt, és elvezetjük Önt a lenyűgöző Istenszéke területére, hogy megélje az igazi kalandot.

Ki vagyunk?

Mi több vagyunk, mint egy egyszerű utazásszervező vállalkozás. Mi olyan szenvedéllyel dolgozunk, amelyet csak a hegyek és erdők iránti szeretetünk múlhat felül. Csapatunk tagjai aktív túrázók, természetjárók és környezetvédők, akik hisznek a fenntartható turizmus erejében. Mindannyian a helyi kultúra és természet szépsége iránti elkötelezettséget érzünk, és ezt az elhivatottságot megosztjuk az Önnel.

Mi kínálunk?

A WeTravel olyan túrautakat kínál, amelyek lehetővé teszik, hogy mélyebben felfedezze az Istenszéke vidékét. Többféle csomagot kínálunk, amelyek közül választhat, attól függően, hogy mennyire szeretne kihívást, milyen hosszú túrát szeretne vagy milyen kényelmi szolgáltatásokra van szüksége. Minden túra során szakértő vezetők kísérik el Önt, akik mélyreható ismeretekkel rendelkeznek a területről.

Miért válasszon minket?

A WeTravelnél nem csak utazást szervezünk, hanem emlékezetes élményeket teremtünk. Tudjuk, hogy minden utazó más, és egyedi igényeket tartalmaz. Ezért igyekszünk testreszabott élményeket nyújtani, amelyek megfelelnek az Ön egyéni elvárásainak és igényeinek. Tudjuk, hogy az Istenszékére való utazás nagy kaland, és mi itt vagyunk, hogy segítsünk Önnek, hogy minden pillanatát élvezze.

Lépjen velünk kapcsolatba!

Ha kérdése vagy kérésre van szüksége, ne habozzon felvenni velünk a kapcsolatot. A WeTravel csapata itt van, hogy segítsen, és válaszoljon minden megkeresésére. Várjuk Önt, hogy együtt fedezzük fel az Istenszéke csodálatos világát!

Megközelítési lehetőségei Dédabisztráról:
1. Gerincút – kék sáv jelzés
2. Utas-pataki út – kék háromszög jelzés
3. Hídas-pataki út – kék pont jelzés

 1.Gerincút:

Kiindulási pont (a): Dédabisztra keleti (felső) végén, a helységnévtábla mellett. Innen észak felé kanyarog egy talajút, majd az erdőbe vezető keskeny ösvény válik belőle. Az ösvény áthalad egy kis patakon, majd meredeken felkanyarog a patak nyugati oldalán magasodó gerincre. Itt találkozunk a másik kiindulási ponttal.

**Kiindulási pont (b):** Dédabisztra központjából indulva, a főút mellett található nagy parkolóval rendelkező vendéglő előtt. Egy keskeny utcácska vezet fel a hegy felé, ahol a túraútvonal elkezdődik. A sziklák mellett haladva szép kilátás nyílik a Maros völgyére Szászrégen irányába.

A két kiindulási pont találkozásától az út folytatódik a Medvés-tető hosszú, hullámzó gerincén, és összekapcsolódik más jelzésekkel. Innen tovább emelkedik, és az Istenszéke nyergéhez érkezik, ahol található egy információs tábla.

Az út folytatódik a plató déli részén, majd balra térve elérjük az Istenszéke nyugati szikláit, ahonnan csodálatos panoráma nyílik a környékre. Az útvonal tovább halad a Maros-völgye, Szászrégen és a Kelemen-havasok irányába.

Ha a túrázók nem szeretnék a gerincúton folytatni, választhatják a Hidas-pataki útvonalat is, amely visszavezet a kiindulóponthoz.

Ezen a túraútvonalon található egy piros pontjelzéses körút is, amely körbeveszi a területet, és visszatér a kiindulóponthoz.

2. Utas-pataki út:

kék háromszög jelzés, az Utas-patak menti rövid utcától jól követhető.
Ez az útvonal – ahogy a Hidas-patak menti is – Dédabisztra központjából indul ki a hatalmas ortodox templom mellett betérő Bisztra patak menti út elágazásától. Néhány kilométeren keresztül házak közt vezet az aszfaltos út (Bisztrapataka falurész), amíg elér a pisztrángtenyészetig. Ezzel szemben megtaláljuk az Utas-patak torkolatát és a patak mentén benyúló rövid utcán indulunk el. A házakat elhagyva lombhullató erdőben követjük a kék háromszög jelzéseket, melyek az egyre szűkülő és meredekebbé váló patakvölgyön vezetnek felfelé, amíg pár kilométer után az Istenszéke-nyeregbe érve csatlakozunk a gerincen vezető kék sáv jelzéssel ellátott ösvénybe.
A nyeregből a gerincúton folytathatjuk túránkat, balra térve fel az Istenszékére a kék sáv mentén, vagy jobbra vissza az ösvényen Dédabisztrára.

3. Hidas-pataki út:

kék pont jelzés, az ösvény a Bisztra patak völgyi útból való leágazástól követhető.
Az útvonal első szakasza azonos az Utas-pataki útéval, viszont a pisztrángtenyészettől tovább kell haladni a Bisztra völgyén. Amikor kiérünk Bisztrapataka házai közül, s mielőtt a balra elágazó Donkó-patak menti úthoz érnénk, egy jobboldalt álló régi romos faépület mellett térünk rá az ösvényre. A hangulatos erdei ösvény a Hidas-patak bal oldalán, de mindvégig bizonyos távolságra tőle, északkelet felé vezet, keresztezve a beleömlő mellékpatakokat. A Hidas-patak forrásvidékéhez közeledve a jelzések átvezetnek a patak jobb partjára, majd a patakot nemsokára elhagyva rendkívül meredeken kapaszkodunk ki az Istenszéke platójára a nyugati szikláktól északra.
Fent találkozunk az Istenszékén észak-dél irányban áthaladó kék sáv jelzéssel, melyeken jobbra (délre) fordulva rövidesen eljuthatunk a sziklákig, és amelyet választhatjuk visszaútként is a Dédabisztrára vezető gerincen.

Anna véleménye: "Nem találkoztam még olyan helyszínnel, amely ennyire lenyűgöző és megnyugtató lenne. A túrázás a Gerincúton fantasztikus élmény volt, és a tó gyönyörű volt. A kilátás az Istenszéke nyergéből valóban lélegzetelállító. Mindenkinek ajánlom ezt a helyet, ha el szeretne menekülni a város zajából és élvezni a természetet."

Péter véleménye: "A Gerincút egy remek kihívást nyújt azoknak, akik szeretik a túrázást és a csodálatos kilátásokat. Az ösvények jól karbantartottak, és könnyen követhetők. Az Istenszéki Tó környezete csendes és nyugodt, ideális piknikekhez és pihenéshez. Egyszerűen csodálatos, különösen a naplemente idején."

Márk véleménye: "Nem voltam elégedett az útvonalak állapotával. Az út néha nehezen követhető volt, és a jelzések néha hiányoztak. Az Istenszéki Tó környéke szép, de úgy éreztem, hogy a helyi infrastruktúra fejlesztésre szorul. A kilátás azonban nagyszerű volt, és azoknak, akik kalandos túrákra vágynak, még mindig érdemes meglátogatni."

                                             Árak és csomagok

1. Gerincút – kék sáv jelzés:

  • Alapcsomag (1 nap): Tartalmazza az útvonal térképét, az információs táblához való eljutást, és a túra során elérhető alapvető információkat. Ár: 10 USD/fő.
  • Kiterjesztett csomag (2 nap/1 éjszaka): Az alapcsomagot kiegészíti egy szállás a környéken, valamint egy vezetett túra a gerincen a legjobb kilátási pontokhoz. Ár: 50 USD/fő.

2. Utas-pataki út – kék háromszög jelzés:

  •  Fél napos túra: A túra során a legjelentősebb látnivalókat látogathatja meg a kék háromszög jelzés mentén. Tartalmazza az útvonal térképét és egy vezetőt. Ár: 25 USD/fő.
  • -Teljes napos túra: Az egész napos túra lehetőséget nyújt a mélyebben fekvő területek felfedezésére és a helyi növényzet és állatvilág megfigyelésére. Tartalmazza a vezetést, az ebédet és az alapfelszerelést. Ár: 75 USD/fő.

3. Hídas-pataki út – kék pont jelzés:

  • Családi csomag: Ideális családoknak és kezdő túrázóknak. Tartalmazza a térképet, egy vezetőt és egy könnyű pikniket a túra során. Ár: 40 USD/fő (felnőtt) és 20 USD/fő (gyermek).
  •  Kihívást keresők csomagja:*A kék pont jelzés teljes hosszára terjedő túra vezetővel és felszereléssel. Tartalmazza az ebédet is. Ár: 100 USD/fő.
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Scroll to Top